Om oss


Vår familj

Fam. Cermenius
Fam. Cermenius

Jag heter Louise Cermenius och jag är född och uppvuxen i Jutis, en liten by 4 mil väster om Arjeplog. 
Vi hade alltid 1-3 hundar i hemmet när jag var liten, kennel för jakthundar. Gråhund, Jämthund, Norrbottenspets och/eller Finskspets fanns alltid hos oss och småningom när jag fyllde 12 år hade jag sparat ihop till en alldeles egen liten hund som då blev en Yorkshireterrier.

Nu bor jag med min familj i Arjeplog, min man Micke, våra två barn Leo och Oliver, fyra chihuahuor och en katt.

Vi värdesätter lugnet och den vackra naturen vi är omgiven av. Att ta med sig hundarna och vandra upp på någon fjälltopp, ta en sväng i skogen, en båttur eller bara mysa hemma på gården. På vintern åker vi skoter, främst på vårkanten, grillar över öppen eld och pimplar. Hundarna är givetvis med på det mesta som vi gör. De är en del av familjen och ses inte som någon begränsing. De är små och lätta att ta med sig och de uppskattar verkligen att få följa med!

Tillsammans äger och jobbar vi på Swillos Trafikskola här i Arjeplog, Micke som VD och trafiklärare och jag som kontorist. Det gör att främst jag kan styra mina arbetstider väldigt bra och kan jobba delvis eller heltid hemifrån när det behövs. Våra hundar behöver därmed aldrig vara ensamma hemma mer än max 3h i sträck.

Barnen är också duktiga att hjälpa till när de kommer hem från skolan.

Att starta upp en kennel känns som en ny och spännande utmaning, främst för mig då det är jag som antagit utmaningen. I början av sommaren 2022 blev jag klar med SKKs hunduppfödarutbildning som hölls under 22 veckor. Så roligt och lärorikt!

Min familj är väldigt hjälpsam och stöttande och tillsammans ska vi göra vårt bästa för att föda upp friska, sunda, rastypiska och välmående hundar i en härlig, familjär miljö.