Köpa valp av oss

Alla våra valpar föds upp i hemmet tillsammans med oss, våra barn, övriga hundar och katten.

Mamman och valparna behöver lugn och ro de första veckorna, därav ska de hunnit bli minst 4 veckor gamla innan man får komma och hälsa på oss.

Vi önskar våra valpar en så bra start i livet som möjligt genom att ge dem en lugn och trygg första tid med mycket kärlek och översikt från oss och sin mamma, sedan börjar vi gradvis med socialisering och miljöträning.

Kom ihåg att denna ras är en stor hund i en liten förpackning. Den behöver lika mycket tid, motion och uppfostran som andra raser. Luras inte av dess storlek. Släpper man för mycket på tyglarna springer den mest troligt över dig och du är fast med ett litet monster. 

Kontakt

När du kontaktar oss vill vi att du berätta lite om dig själv, vilka erfarenheter av hundar du har, vilket liv du/ni kan erbjuda valpen och vilka tankar och önskemål ni har med er hund. 
Kön, färg, sällskapshund, utställning mm.

Som första kontakt önskar vi ett mail/pm med en fin presentation, vi svarar på alla meddelanden men förbehåller oss rätten att välja valpköpare. Vi har inget kösystem utan väljer köpare med hjärtat. Får vi en bra känsla av din presentation kommer vi även att vilja prata med dig i telefonen innan vi träffas.

Observera att även om man får komma på ett besök är det ingen garanti att man får köpa en valp, känns det inte bra vid mötet blir det ingen affär.

Vi är väldigt noga med var våra valpar kommer att hamna. 


Vid köp

När du fått tinga en valp tar vi en avgift på 15% av valppriset.

Resterande summa betalas när man hämtar sin valp. Vi säljer inga valpar på avbetalning.

Du som köpare måste också vara beredd på att vi önskar och hoppas på god kontakt med dig i många år framöver genom  att ni skickar oss lite bilder och någon filmsnutt då och då, uppdateringar på hur hunden har det hos er helt enkelt.
Detta för att vi är extremt måna om valpens välmående samt för att vi ska kunna följa upp våra olika kullar, utvärdera dem - hur blev deras mentalitet, är de sunda, dess exteriör mm. Uppföljningen är vårt enda kvitto på om avelskombinationen blev som vi hade tänkt oss. 

När du hämtar din valp kommer den att vara:

-Åtta veckor gammal eller mer

-Registrerad i SKK - Innehava stamtavla

-Besiktigad med ett intyg från veterinär som ej är äldre än sju dagar.

-Dolda fel försäkrad hos Sveland eller Agria

-Vaccinerad mot valpsjuka, hepatit, parvo och kennelhosta

-Avmaskad regelbundet

-Chipmärkt

-Kloklippt

-Socialt tränad med människor och hundar i olika åldrar

Valpen får med sig ett startpaket innehållande 

- En filt

- En leksak och ett tuggben

- Mat för de första veckorna

- Halsband och koppel

- En informationsbroschyr med tips och råd om rasen,       valptiden, utfodring och mycket mer